3r d´ESO - Bretanya

viatge3ESOFrança

Últim dia: Rennes

Avui hem anat a Rennes, capital del departament Île et Vilaine. En aquesta població destaquen les cases amb bigues exteriors de fusta pintades de colors en el casc medieval, i també hi trobem unes avingudes rectilínies del segle XVIII.
Els nens han tingut una estona ben llarga per descobrir la ciutat al seu aire i fer compres. Cap al migdia, ens han rebut a l'ajuntament amb tots els honors i hem pogut gaudir d'uns minuts en el seu saló principal, obra del mateix arquitecte que va fer la famosa sala dels miralls del Palau de Versailles.
Hem pogut constatar com s'espavilen de bé els nens, tant pel que fa a la seva bona orientació per la ciutat, com per la seva capacitat de comunicació en francès. Des d'aquí les professores els volem felicitar per la seva bona actitud i maduresa durant tot el viatge, per fer-ho tot tan fàcil i bonic i pel bon ambient que s'ha creat al llarg de tots aquests dies.

Dimecres 29 de març: Fougères!

Avui hem passat el dia sencer al poble que ens acull: Fougères (Felger en bretó). Durant el matí hem pogut assistir a diferents classes dels alumnes de Notre Dame des Marais. Els hem ajudat en els seus estudis de castellà i també ens hem pogut passejar per les seves instal·lacions, que ens han encantat. 
A la tarda hem anat tots junts (bretons i catalans) a visitar el magnífic castell de Fougères. Ni més ni menys que el castell medieval més gran de la Bretanya. Aquest castell, començat a construir en època de Carlemany, va formar part de la marca bretona, que tal com la marca hispànica i d'altres, defensava l'imperi Carolingi de les invasions exteriors.

Dimarts 28: Omaha Beach i Caen!

Avui hem anat fins a la regió de Normandia i hem visitat una de les platges del desembarcament: Omaha Beach. Allí es poden veure alguns vestigis de la defensa de l'exèrcit alemany, i el solemne cementiri de les víctimes nord-americanes. És una visita colpidora que ens ha semblat molt interessant. A continuació ens hem dirigit a Caen, on hi ha el museu memorial de les víctimes de la segona guerra mundial. Allí hem pogut aprofundir sobre aquest episodi de la història. En definitiva, ha estat un dia carregat d'emocions on hem pogut aprendre moltíssimes coses.

Dilluns 27 de març: excursió a Saint Malo i Mont Saint Michel

Avui ens hem trobat de bon matí, després d'haver passat el cap de setmana amb les famílies que ens acullen. Entre nervis i anècdotes hem pujat a l'autobús i hem encetat l'excursió. En primer lloc ens hem dirigit a Saint Maló, població costanera, vila de corsaris i portuària. Hem recorregut les muralles, gaudint d'una bona vista de l'Atlàntic. Hem passejat pel port i pel barri antic reconstruït. Hem conegut la història de Jacques Cartier, fundador del Canadà francès, avui Quebec.
Després hem anat cap al Mont Saint Michel, que ja ens ha impactat des de lluny. Hem pogut contemplar la platja pantanosa i quilòmetres de sorra perquè l'hem trobat en marea baixa. En definitiva: l'hem vist com una península i no com una illa. Ens hem enfilat entre els carrerons i les escales fins a l'abadia. Hem dinat a uns jardins d'alçada amb unes vistes espectaculars. I, per acabar, hem recorregut el pont de tornada a peu, fins a arribar a l'autobús que ens ha conduït de nou fins a Fougères (Felgers en llengua bretona).
Ens ho hem passat súper bé!!!
Feu clic a la imatge per veure més fotos!

Arribada!

Els de Bretanya ja hem aterrat i el vol ha anat bé!!!

En quant fem visites, tinguem fotos i més notícies us les posarem per aquí!!!

Bloc de l'intercanvi a França de 3r d'ESO

Benvinguts al bloc de l'intercanvi a França de 3r d'ESO.

En aquest espai trobareu informació sobre l'intercanvi a França que els alumnes de 3r d'ESO realitzen a Fougeres (Bretanya) del 24 al 31 de març.