FEM LLISTA PER SANT JORDI? Ressenya “FEAC”!

 

A continuació us fem ressenya d’un llistat de llibres molt interessants i que cal tenir-los en compte per aquest Sant Jordi! 

 

 

1.      “EDUCAR NO ÉS TAN DIFÍCIL”

 

2.      “COM HEM DE PARLAR PERQUÈ ELS FILLS ESCOLTIN I ESCOLTAR PERQUÈ ELS FILLS PARLIN (N/E)”

 

3.      “PEQUEÑOS PROBLEMAS Y GRANDES CUESTIONES DE 1 A 7 AÑOS” Qué decir y qué hacer

 

4.      “EDUCAR SENSE CRIDAR”

 

5.      “AUXILI! REBEQUERIA A LA VISTA QUÈ FER ABANS, DURANT I DESPRÉS”

 

6.      “LA VACUNA CONTRA LA POR”

   

Esperem que us agradin!... Bona lectura i bona diada de Sant Jordi!

  

Equip FEAC

  _____________________________________

   

1."EDUCAR NO ÉS TAN DIFÍCIL"

M. Jesús Comellas

Editorial EUMO

 

 

 

 

 

 

 

Lluny de la provocació, el títol d’aquest llibre recull de manera fidel el que hi defensa l’autora: eduquem a cada moment, des que sona el despertador al matí i saludem els fills amb un «bon dia!» o un «apa, afanya’t» fins que arriba la nit. Cal que reivindiquem el dret moral d’educar i siguem capaços d’exercir-lo, perquè educar és ensenyar a viure. 

 

Maria Jesús Comellas articula el discurs al voltant de tres eixos: el grup familiar com a nucli d’estimació i, per tant, on resideix l’autoritat per educar; el que podem exigir a la canalla quan practiquem la responsabilitat d’educar; i les reaccions que podem esperar-ne, en funció de cada edat, durant aquest procés de creixement i de maduració.

 

          

2.“COM HEM DE PARLAR PERQUÈ ELS FILLS ESCOLTIN I ESCOLTAR PERQUÈ ELS FILLS PARLIN (N/E)”

FABER, E. MAZLISH

 

  

 

 

 

Llibre supervendes que proporciona als pares la formació necessària per ser més eficaços amb els fills. Elogiat amb entusiasme per part de pares i educadors de tot el món, l'enfocament pràctic i respectuós de Faber i Mazlish aconsegueix que les relacions amb nens de totes les edats siguin menys estressants i més gratificadores. Amb l'edició del trentè aniversari, aquestes expertes guardonades comparteixen la seva visió més actualitzada i els suggeriments que han recollit al llarg dels anys.

Els seus mètodes comunicatius -deliciosament il.lustrats- ofereixen formes innovadores de solucionar problemes comuns. Amb aquesta obra s'aprendrà a: enfrontar els sentiments negatius del fills; expressar l'enuig sense ferir; aconseguir la col.laboració dels fills; establir límits ferms a la vegada que es conserva la bona voluntat; fer servir alternatives al càstig i solucionar els conflictes familiars pacíficament.

  

  

3. “PEQUEÑOS PROBLEMAS Y GRANDES CUESTIONES DE 1 A 7 AÑOS”

Qué decir y qué hacer

C. Brunet, A.-C. Sarfati

 

 

 

 En aquest llibre, les  autores, a través de centenars de preguntes claus que aborden tots els aspectes de la vida quotidiana,, expliquen clarament què dir i què fer en situacions delicades i permet cada progenitor trobar la resposta que necessita sobre temes com ara: cada vegada més diu mentides; pares separats; el seu avi ha mort; tindrà un germà; veure massa TV, etc.  

 Inclou les lectures seleccionades per a pares i fills.

 

 

  

4. “Educar sense cridar”

Alba Castellví Miquel

 

 

 

Acompanyant els fills d'entre quatre i dotze anys en el camí cap a l'autonomia

  

Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer.» 
 
 

Alba Castellví ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills. Si l'objectiu més gran com a educadors és dotar els fills d'eines que els permetin ser persones lliures i responsables, aquest llibre ens en donarà les claus. Mai és tard per construir una relació serena i positiva amb els teus fills i acompanyar-los en el seu itinerari vital. Estareu millor ara i ells t'ho agrairan sempre. Per una educació serena cap a la llibertat i la responsabilitat.

 

  

5. “Auxili! Rebequeria a la vista

Què fer abans, durant i després”

Recasens Selma, Janet

  

  

 

 

 

    

De vegades els infants exploten talment com volcans en erupció: cops de peu, crits, plors desconsolats, ofecs... I és que tenim davant nostre una rebequeria més o menys intensa, però que, sigui com sigui, ens trasbalsa a tots els qui som a prop, sobretot al seu pare i a la seva mare. En aquest llibre que tens a les mans descobriràs com pots ajudar el teu fill o la teva filla a gestionar les seves emocions de manera saludable.  

També hi trobaràs un apartat de preguntes amb respostes, orientacions i recursos per a gestionar les teves pròpies emocions, i per acabar, uns contes que he triat especialment per a aquest llibre. Voldria que tinguessis present que quan una criatura fa una rebequeria no té la intenció de fer-nos la guitza ni ens està prenent el pèl, sinó que ho fa perquè no sap gestionar aquesta emoció que sent (ira, frustració...) d'una altra manera. Durant la rebequeria els infants ho passen molt malament. Et convido a llegir el llibre i a posar en pràctica les eines que t'ofereixo tant per a tu com per als teus fills.

 

 

   

 

6. “LA VACUNA CONTRA LA POR”

Montse Domènech

 

 

 

Montse Domènech volca en aquest llibre els seus quaranta anys d'experiència tractant a nens i adolescents, per oferir als pares un mètode senzill i pràctic per afrontar el problema de les pors infantils. 

Aquest llibre s'adreça a totes les famílies amb nens, tinguin l'edat que tinguin. 

Malgrat el trastorn que causen tant en els nens i com en les famílies, les pors infantils són sentiments naturals inevitables que contribueixen a formar la ment humana, ja que ajuden a fer que els joves desenvolupin la imaginació, aprenguin a fer front als problemes i a protegir-se dels perills. 

Per als pares, aquestes pors poden convertir-se en un veritable problema. O bé perquè no saben com solucionar-les o bé perquè interfereixen en la convivència familiar, aquest tema sol ser un de les motius per als quals els pares busquen amb més freqüència el consell d'un professional. 

La vacuna contra la por ofereix un mètode indispensable, pràctic i senzill per tal que els pares comprenguin les pors dels seus fills i els ajudin a superar-les. Ofereix la solució per als temors més comuns i que Montse Domènech ha tractat al llarg de la seva trajectòria professional: terrors nocturns, malsons, somnambulisme, por a l'escola, a nedar, a la separació dels pares, als lladres, al metge... i molts d'altres. 

A més d'explorar aquests estats emocionals tan complicats, aquest llibre ens ofereix jocs i contes per llegir-los als nens abans d'anar a dormir, de manera que aquesta guia es converteix en una «vacuna» imaginària que allunyi les pors per sempre i els retorni el somriure.

 

BONA LECTURA FEAC!

 

 

 

*Recordeu: Cloenda FEAC (Dijous, 9 de juny)! Us hi esperem!

Recordeu famílies...

 

 

Us hi esperem a tots i totes en la CLOENDA

 

de les “TROBADES FEAC”, d’aquest curs “2015-2016”!

 

 

Dijous, 9 de juny

 

HORA: ***19:30h!!!

 

 

 
Projecció de la pel·lícula “La família Bélier” (comèdia emotiva francesa), 
que ens farà reflexionar sobre els adolescents, quan i com deixar-los créixer
i la independència del nucli familiar... decisions que afecten a tota la familia.
 

“Siempre hay un momento para marchar, aunque no haya un lugar a dónde ir...

 

Deja que tus hijos crezcan y asuman su propia vida, la soledad no es motivo para impedir que un hijo llegue tan lejos como puede hacerlo.”

 

 

Thomas Lanier Williams

 

 

Us deixem un fragment de la lletra de la cançó de la pel·lícula “Je Vole”, molt representativa…

 

 

JE VOLE

 

Mes chers parents, je pars
Je vous aime mais je pars
Vous n'aurez plus d'enfant
Ce soir
Je n'm'enfuis pas, je vole
Comprenez bien, je vole
Sans fumée, sans alcool
Je vole, je vole

VUELO

 

 

Queridos padres, me voy

Los amo, pero me voy

No tendrán sus hijos más al anochecer

No huyo, vuelo

Comprendan que vuelo

Sin fumar, sin alcohol

Vuelo, vuelo

 

 

 

 

Com sempre, després del visionat tindrem una estona per reunir-nos, comentar i opinar al voltant d’un “pica-pica” al claustre.

 

Recordeu:

 

DATA: Dijous, 9 de juny

 

HORA: ***19:30h!!!

 

 

 

Us hi esperem a tots i totes en aquesta CLOENDA

de temporada FEAC!

 

 

 

TOTS i TOTES FEM i SOM “FEAC”!

 

 

 

 

 

 

 

Equip FEAC

 

 

 

 

 

"CLOENDA FEAC": Filmoteca FEAC, dijous 9 de juny a les 19:30h

 Benvolgudes famílies,

 

Ja tenim aquí la darrera TROBADA FEAC d’aquest curs 2015-2016...

 

DATA: Dijous, 9 de juny

HORA: ***19:30h!!!

 

Per aquesta cloenda projectarem una pel·lícula molt interessant que no ens deixarà indiferents...

 

“LA FAMILLE BÉLIER”

Aquesta és una pel·lícula divertida i tendre a la vegada, que discorre en el àmbit de l’entorn familiar. Dins la família Bélier, tothom és sord, excepte Paula, una noia de 16 anys entregada a la família. Paula és essencial per als seus pares com a intèrpret de la vida diària i pel funcionament del negoci familiar. Quan el seu professor de música descobreix que Paula té un do natural per la música, la convida a participar en una ràdio molt reconeguda i triomfar en el món de la música. Però això podria canviar el seu estil de vida i provocar conseqüències en la rutina diària de la seva família.

 

                                                                                                                                                         
Una pel·lícula que ens farà reflexionar sobre els problemes dels adolescents, l’amor i el paper dels pares dins

el nucli familiar i de com aquests han de gestionar correctament els interessos de tots els membres de la família,

que no sempre són els mateixos.

 

 

 

“La unió de la família no es mesura per la quantitat total de membres que la configuren,
sinó per la unió que hi entre ells.”

 

“El veritable vincle d’una família es fonamenta en el respecte i amb la alegria
que tu sents per la vida dels altres, i ells per la teva.”

 

 

Com sempre, després del visionat, gaudirem d’una estona per comentar i opinar

sobre la pel·lícula al voltant d’un “pica-pica” tots plegats.  

 

Recordeu:

DATA: Dijous, 9 de juny

HORA: ***19:30h!!!

 

 

Us hi esperem a tots i totes en aquesta CLOENDA de temporada FEAC!

 

TOTS I TOTES FEM I SOM “FEAC”!

 

 

 

Equip FEAC

Tercera “TROBADA FEAC”: Dilluns, 2 de maig a les 20h!

Benvolgudes famílies,

 

Ja tenim aquí la TERCERA TROBADA “FEAC”, d’aquest curs 2015-2016!!!

 

Aquest proper dilluns (2 de maig), esteu tots/es convidats a participar i donar la vostra opinió, sobre els temes que tractarem a cadascuns dels grups FEAC. 

 

*EDUCACIÓ INFANTIL: Les mentides, conseqüències i gestió.

 

*EDUCACIÓ PRIMÀRIA: La prevenció de problemes emocionals.

 

*ESO I BATXILLER: Gestió de la ràbia i agressivitat.

 

 Recordeu:

 

Aquest proper DILLUNS, 2 DE MAIG a les 20h, marqueu a la vostra agenda:

 

TERCERA TROBADA FEAC

(Dilluns, 2 de maig a les 20h)

 

No falteu, us hi esperem, perquè...

 

 

***TOTS I TOTES FEM I SOM “FEAC”!***

 

                                                                                         

 

Equip FEAC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segona trobada FEAC: Dijous 18 de febrer

Benvolgudes famílies, 

 

JA TENIM AQUÍ LA SEGONA TROBADA FEAC!!!

 

Recordeu que el proper 18 de febrer ens tornarem a trobar per parlar de temes tan interessants com:

 

- INFANTIL: Autoritat i límits amb els infants

Descarregar PDF - FEAC INFANTIL - Autoritat i límits amb els infants

 

- PRIMÀRIA: Aprenent a ser responsables

Descarregar PDF - FEAC PRIMÀRIA - Aprenent a ser responsables

 

- SECUNDÀRIA I BATXILLERAT: Gestió de les discrepàncies en l'adolescència

Descarregar PDF - FEAC ESO i BAT - Gestió de les discrepàncies en l'adolescència

 

 

“La clau per una bona educació es troba en

ajudar als nostres fills a ser feliços i

 que aquests siguin capaços de fer feliços als altres”.