La nostra escola porta més de 150 anys ubicada al carrer Mallorca de Barcelona, a tocar de la Sagrada Família i del Passeig de Sant Joan, formant part de la dret de l’Eixample de Barcelona, tot i que abans havíem estat ubicats al carrer de les Beates número 1, al cor de la ciutat. La majoria dels nostres alumnes, tot i algunes excepcions, són residents del nostre districte; per això posem tots els nostres esforços per a què els carrers adjacents siguin un entorn segur, per això estem implicats en els projectes promoguts per l’Ajuntament de Barcelona com el del Camí Escolar – Espai Amic. També disposem d’una gran barana protectora al llarg de tot el carrer Mallorca que separa la vorera i la calçada.

A les Dominiques de l’Ensenyament, com a Escola arrelada al barri ens agrada gaudir dels nostres veïns i de la nostra comunitat, així com també volem que ells gaudeixin de la nostra Escola; som un col·legi oberta al barri, per això duem a terme diverses activitats on tots els nostres ciutadans poden participar: els castellers de la Sagrada Família visiten l’Escola amb regularitat, tenim un grup de batucada, fem visites amb tots els cursos en indrets destacats del nostre barri, aprofitem la biblioteca municipal i els poliesportius per a fer piscina. També, per carnestoltes fem una rua per la nostra illa de cases; el pessebre vivent, la diada de la família.. nombroses activitats on el veïnat és una peça clau de la nostra Escola, és per això que les nostres instal·lacions acullen diverses activitats, ja siguin puntuals o periòdiques.

Volem ser part activa del barri i gaudir-lo plenament en el dia a dia, per això ens comprometem a ser una peça clau del desenvolupament, cuida i estima d’aquest. Per això també participem en diverses plantacions en el Passeig de Sant Joan, i en concursos organitzats per les Associacions de Veïns i Veïnes.